Facebook Reklamlarıyla Tanıdığımız İlginç Ürün ve Markalar

Uydu üzerinden yayın yapan düşük bütçeli televizyon kanallarındaki reklamların niteliğini ve niceliğini hepimiz az çok biliyoruz. Özensiz metinlerini ve düşük yapım kalitesini çok güçlü (kimi zaman ütopik sayılabilecek) vaatlerle kamufle eden reklamlardır bunlar. O ürünü kullanırsak bel ve sırt ağrılarımızdan kurtulacağımızı, o bitki özünü kaynatıp içersek kanserden kurtulacağımızı iddia ederler. İşte Facebook da internet dünyasının ucuz reklam ihtiyacına cevap verdiğinden olsa gerek, farklı ve daha önce karşımıza çık(a)mamış ürün ve markaları tanımamıza vesile oluyor.


Bu ürünlerden biri "Çevrenizdeki tüm bayanların sizden hoşlanmasını ister misiniz" sloganıyla yola çıkan bir aşk parfümü. "Bir bayanı etkilemek için ona pahalı hediyeler almaya, lüks yerlerde yemeğe götürmeye, kişiliğinizden ödün vermeye gerek yok. Bayanı aşk parfümüyle etkileyebilirsiniz." şeklinde de çok iddialı bir vaadi var. Yani bunu okuyup da reklama tıklamayacak babayiğit yoktur; vaat çok güçlü. Ürün kullanıcı yorumlarıyla da desteklenmiş. O yorumlardan biri şöyle: "Net bir şekilde faydasını gördüm. Ortamdaki kızların yüzde 90'ının gözü bende!"

Yine çok güçlü bir vaatle Facebook ekranının sağ köşesinde kendine yer edinen bir ürün de göbek bantı. Bu bantı göbeğimize yapıştırmak suretiyle gece uykumuzda zayıflayacağımızı müjdeleyen marka büyük rağbet görüyor. Yattığı yerden zayıflama fikrinin büyüsüne kapılan büyük de bir takipçi kitlesi var.

sadece uyuyarak böyle bir vücuda kavuşabiliriz!

Uydudan yayın yapan TV kanallarında olduğu gibi burada da tam anlamıyla bir bitkisel ürün çılgınlığı yaşanıyor. Biberle zayıflatanlar, kereviz özü hapıyla cinsel gücü ve performansı üç katına çıkaranlar, kalp krizi riskini üç kat düşürenler... Bir yandan da Facebook'un Silikon Vadisi'ndeki yazılımcılarından birinin maaşının ısırgan otu özü hapından karşılandığını bilmek insana garip bir huzur veriyor.

Bir diğer popüler ürün de yeni nesil casus kameralar. Anahtarlık ve kalem şeklindeki bu kameralar da belki de ülkemizi 'yasaklı sitelerde' temsil edecek şanslı kişinin yatak odasına gizlenip bu şekilde internet ekosistemine katkı sağlayacaktır.

Kamera demişken, kayıt yapar gibi yapıp hırsızları caydıran sahte kamera reklamlarının da büyük rağbet gördüğünü söylemekte fayda var. Bu kamera sayesinde evinizde güvenle otururken, gerçek sigaraymış gibi yapan elektronik sigaranızı da tüttürebilirsiniz.

Nayk Ayakkabı ismiyle hizmet veren ayakkabı satış sitesi de Facebook'un önemli 'çözüm ortaklarından' biri. Marka takipçilerine orijinal ürünlerini ucuza almalarını tavsiye ederken, sitesindeki görsellerin ve yazıların yazılı izin olmaksızın kullanılmaması konusunda da uyarıyor.

Facebook reklamları sayesinde manyetik sırt yeleği diye bir şeyin varlığından ve saç ekim merkezlerindeki bol photoshoplu görsellerin de yıllardır bir ilerleme kaydedemediğinden haberdar oldum.

günümüzde medyanın en büyük reklam kaynağı herbalistler

Özetle yukarıdaki verilerden çıkarabileceğimiz sonuç: Facebook kullanıcılarının hatırı sayılır bir kısmı (ya da semantik web'i göz önünde bulundurunca bizzat ben) yattığı yerden zayıflama hayali kuran, hoşlanılan bayanları birkaç damla parfümle kendisine aşık edeceğine inanan, bitkisel ürünle cinsel gücünü üç katına çıkaran ve bu cinsel güç sonucunda da yatak odasına anahtarlık şeklinde kamera koyma ihtiyacı hisseden garip bir kitle! Ya da bu işte bir terslik var...


Benzer Yazılar: 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder