2009'da Videolarla Tanıdığımız Güzel İnsanlar

Videolarla tanıdığımız güzel insanlar serisinin şimdilik son ayağı olan bu yazıda 2009 yılını güzelleştiren kahramanları sıralamaya çalıştım. Tabii ki yine hafızamda yer ettiği kadarıyla. Her birini defalarca izlemişim. O yıl, internet için hayli bereketli geçmiş. Islak Bergen'i de o yıl tanımışız, araba pazarında artisin var olamayacağını ısrarla anlatmaya çalışan agresif amcayı da, komşulara karşı çok ayıp oldu efsanesini de...


Listenin tek kadın üyesi Adanalı Rosalinda'yı en başa koymak istiyorum:




Bu ülkede gerçekten de büyük geyik potansiyelinin olduğunu gösteren videolardan biri. Takım oyunu, uyum, mücadele hırsı ve bakkalda şampiyonlar ligi seremonisi:




Tamamen unutmak istediğim bir videoydu aşağıdaki ama üzerinden iki yıl geçmesine rağmen unutamamışım! Duşta şarkı söyleme olayına yeni bir boyut getiren ve o günlerde adeta bir akım yaratan (şimdi olsa lopusing adıyla dünya çapında bir harekete dönüşebilirdi) İsmail Lopus:




Sadece o yılın değil, internet tarihimizin en meşhurlarından:




Hala haftada en az bir kez izlediğim bu videoyu kelimesi kelimesine ezberlemişim. Kareleriyle Nuri Bilge Ceylan'a, gayet cool oyuncu kadrosuyla da adeta Latin Amerika sinemasına göz kırpıyor. "Biz bu motorun üzerine yatıyoruz", "Kask kullanmıyorum, kaskla kullanılacak motor değil bunlar" gibi efsane replikleri unutmak mümkün değil.




Orijinalinden güzel coverlar listesinde üst sıraları zorlayabilecek bir performans:




Karapınar'ın baş köpeği olduğu iddia edilen Çakır ve onun saygı duyduğu tek insan olan sahibi Vehbi. Köpek eğitimi konusunda çığır açabilecek olan Vehbi de videolarla tanıdığımız en güzel insanlardan biri.




"Öğrencilerimi garip durumlara düşürüp videolarını çekmekten hoşlanıyorum" akımının temsilcilerinden biri olan öğretmene karşı canla başla savunma yapan delikanlıları da çok sevmiştik:




Her ne kadar 'deli' olarak tanıtılmış olsa da biz Cemal Abi'ye ve onun bilinç akışın saygımız büyüktü:




İçinde bulunduğu bu zor durumda bile kibarlığı ve komşuluk ilişkilerine olan saygıyı elden bırakmayan amca da hayatımıza o dönemde girmişti:




Her akşam televizyonlarımızı işgal eden kalabalığın yerine, jandarma eşofmanı ve düşünce özgürlüğüne bakışıyla saygımızı kazanan bu abinin siyaset konuştuğu bir dünya istiyorum:




Benzer Yazılar:
2010'da Videolarla Tanıdığımız Güzel İnsanlar
2011'de Videolarla Tanıdığımız Güzel İnsanlar

1 yorum: